HOW MUCH PRODUCT SHOULD I APPLY?

by - Ιανουαρίου 16, 2018

Οδηγίες για την ποσότητα των προϊόντων περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιείς, καθώς επίσης και για τον τρόπο χρήσης τους!


 Σέρουμ, κρέμες ματιών, ενυδατικές προσώπου, τόνερ, μάσκες....κτλ. Η λίστα με τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για πολλές από εμάς, να υπολογίσουμε τι ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιούμε και πως πρέπει να χρησιμοποιούμε πολλά από αυτά! Πάμε να δούμε λοιπόν, τα βασικά προϊόντα!

1.Καθαριστικό Προσώπου


Ο καθαρισμός του δέρματος μας, σε καθημερινή βάση είναι βασικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, αφού την προετοιμάζει να δεχθεί τα υπόλοιπα προϊόντα! Η ενδεδειγμένη ποσότητα, για καθαριστικά τύπου τζέλ η παχύρρευστα, είναι περίπου στο μέγεθος ενός νομίσματος του ενός ή των δύο ευρώ!Σε αφρώδη καθαριστικά,  η σωστή ποσότητα είναι ένα πάτημα της αντλίας! Όταν χρησιμοποιούμε το καθαριστικό μας, κάνουμε κυκλικές, ανοδικές κινήσεις κατά προτίμηση και πότε δεν τρίβουμε με δύναμη την επιδερμίδα μας! Αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών, εκτός αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι κατάλληλο γι'αυτά!!

2.Τόνερ

   Είναι δύσκολο για πολλές από εμάς, να προσδιορίσουμε την ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος! Τα περισσότερα τόνερ, συνήθως έχουν υγρή, λεπτόρρευστη σύσταση και χρησιμοποιούνται για να καθαρίζουν τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ, τα οποία δεν αφαιρέθηκαν επαρκώς με τον καθαριστικό μας, καθώς επίσης για να επαναφέρουμε το PH της επιδερμίδας μας! Πάντα το χρησιμοποιούμε με δίσκο ντεμακιγιάζ, ποτέ με γυμνά χέρια, τον οποίο όμως δεν τον ποτίζουμε εντελώς με το προϊόν (να έχει προϊόν, αλλά να μην είναι και εντελώς βρεγμένος, γιατί αλλιώς δεν θα το απορροφήσει η επιδερμίδα μας), και  κάνουμε κυκλικές κινήσεις!!

3.Σέρουμ
 
    Τα σέρουμ έχουν μπει και δυναμικά στη ρουτίνα ομορφιάς πολλών γυναικών σήμερα! Η χρήση τους προτείνεται συνήθως για ηλικίες άνω των 25 ετών, όταν δηλαδή ξεκινά και η γήρανση της επιδερμίδας και οι ανάγκες της αυξάνονται! Φυσικά τα σέρουμ, δεν έχουν μόνο αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορεί να είναι για εντατική ενυδάτωση ή για συρρίκνωση των πόρων της επιδερμίδας, οπότε επιλέγουμε ποιο είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα μας!  Επειδή το σέρουμ, είναι στην ουσία ένα συμπυκνωμένο, αλλά λεπτόρρευστο, συνήθως προϊόν , το οποίο απορροφάται στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα, το μέγεθος ενός μπιζελιού αρκεί!!! Τοποθετούμε, λοιπόν την συγκεκριμένη ποσότητα, στις παλάμες μας και πιέζουμε με αυτές το πρόσωπο μας, για να εισχωρήσει το προϊόν στην επιδερμίδα μας,(δηλαδή ταμπονάρουμε με τα χέρια μας, το πρόσωπο μας)!

4. Κρέμα Ματιών
   
 Τα μάτια μας, είναι οι καθρέφτες της ψυχής μας και πρέπει να τα προσέχουμε! Η επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη!! Πολλές φορές όμως είτε το παρακάνουμε, είτε δεν βάζουμε αρκετή ποσότητα κρέμας ματιών, είτε δεν την βάζουμε σωστά, με αποτέλεσμα τα ξυπνάμε ή με πρησμένα και ερεθισμένα μάτια ή το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι αφυδατωμένο! Η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι μικρή, ένα μικρό μπιζέλι αρακά και για τα δύο μάτια, δηλαδή μισό μπιζέλι αρακά στο κάθε μάτι!!! Επίσης, όσες έχουμε πρησμένα  βλέφαρα (σακούλες κάτω από τα μάτια κτλ.), θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιούμε ενυδατικές ματιών με κρεμώδη υφή, καθώς περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες που κατακρατούν το νερό στην επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το οίδημα, αλλά να επιλέγουμε ενυδατικές ματιών με τζελ υφή! Με καθαρά χέρια και χρησιμοποιώντας τον παράμεσο μας, πιέζουμε απαλά το δέρμα κάτω από τα μάτια μέχρι να βρούμε το κόκαλο, ακριβώς στην κορυφή του οστού που είναι το μάγουλό μας. Ξεκινώντας από εκεί, συνεχίζουμε προς το κόκαλο του άνω βλεφάρου μας και ακολουθώντας τη φορά που έχουν τα φρύδια μας, εφαρμόζουμε τη κρέμα, με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει να αποφεύγουμε την περιοχή των βλεφαρίδων και σε περίπτωση που λερωθούμε, καθαρίζουμε αμέσως.
Μην ξεχνάτε ότι, κρέμα ματιών μεταναστεύει, λόγω του ότι ανοιγοκλείνουμε τα βλέφαρά μας, με αποτέλεσμα να πηγαίνει σε όλη την περιοχή. 

4.Ενυδατική Προσώπου

  H ενυδάτωση δεν θα πρέπει να παραλείπεται από την καθημερινή μας περιποίηση!!! Η μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας μπορεί όμως να κάνει την επιδερμίδα μας λιπαρή και να φράξει τους πόρους, ενώ η λίγη ποσότητα, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας ξηρή και να την αφυδατώσει!! Η προτεινόμενη ποσότητα είναι περίπου ένα νόμισμα των πενήντα λεπτών, το πολύ του ενός!! Eάν χρησιμοποιείς, ενυδατική με spf, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη ποσότητα, προκείμενου να προστατεύσεις επαρκώς την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου!! Εγώ προσωπικά, δεν επιλέγω ενυδατική με αντηλιακό, προτιμώ να έχω δύο ξεχωριστά προϊόντα, γιατί συνήθως οι συγκεκριμένες κρέμες μου βγάζουν λιπαρότητα και πάντα βάζω λιγότερη ποσότητα από την απαιτούμενη! Πάντα τις κρέμες, ακόμη και του σώματος, τις απλώνουμε με ανοδικές κινήσεις για να αποφύγουμε την χαλάρωση του δέρματος!!

5.Αντηλιακό 

      Σημαντικό βήμα στην ρουτίνα ομορφιάς, καθώς είναι το νούμερο ένα βήμα για αποφυγή τις πρόωρης γήρανσης από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου! Η πλειοψηφία όμως δεν βάζει την σωστή ποσότητα... Πρέπει να βάζεις ένα κουταλάκι του γλυκού, (για πρόσωπο, αυτάκια και λίγο στον λαιμό)! Μπορεί να σου φαίνεται αρκετή η ποσότητα, αλλά τόσο πρέπει να βάζεις, προκειμένου να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου, αποτελεσματικά!! Γι΄ αυτόν τον λόγο αποφεύγω τα συνδυαστικά προϊόντα με αντηλιακό και βάζω επιπρόσθετα αντηλιακό, γιατί εάν παραδείγματος χάριν, έχεις make up με spf, ποτέ δεν πρόκειται να βάλεις τόσο make up ή όπως ανέφερα παραπάνω τις ενυδατικές με spf, ποτέ δεν πρόκειται να βάλεις τόση ενυδατική!! Επίσης, επειδή τα αντηλιακά βγάζουν αρκετή λιπαρότητα, οπότε αν βάλεις τόση ποσότητα, κατά πάσα πιθανότητα, θα γυαλίζεις, επέλεξε ένα αντηλιακό με ματ τελείωμα! Εγώ που είμαι και λιπαρή επιδερμίδα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους τα αντηλιακά!

Σειρά με την οποία χρησιμοποιούμε τα προϊόντα μας;

 Καθαρισμός
Τόνερ
Κρέμα ματιών
Σέρουμ
Ενυδατική/Κρέμα Νυκτός
Αντηλιακό (την ημέρα)

  Ευελπιστώ το συγκεκριμένο post, να σας βοηθήσει αρκετά!! Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι ειδικός πάνω στο κομμάτι της αισθητικής ή της δερματολογίας, καθώς δεν έχω σπουδάσει κάτι αντίστοιχο!! Είναι πράγματα που έχω μάθει εμπειρικά, είτε διαβάζοντας άρθρα στο ίντερνετ, είτε ρωτώντας την αισθητικό μου ή την φαρμακοποιό μου! Σας συμβουλεύω λοιπόν, όταν προμηθεύεστε κάποιο προϊόν, πάντα να ρωτάτε, εάν φυσικά δεν γνωρίζετε τον τρόπο χρήσης και να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσεως του, γιατί η λάθος εφαρμογή, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα!

-Φιλάκια και μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε υπέροχα!-













Σημείωση:
   Το ξέρω ότι τα περισσότερα post, στο blog μου, δεν είναι κριτικές προϊόντων και αυτό γιατί κάνω μίνι κριτικές, στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram και επειδή θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό, να μιλήσουμε π.χ. για το πως χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης μας ή για το τι είναι τα parabens, τα οποία συναντάμε σε τόσα καλλυντικά, παρά να αφιερώσω ένα post, για τα δέκα καλύτερα κραγιόν (όχι ότι κάποια στιγμή δεν θα γράψω και για κραγιόν). Επειδή, όμως είναι ακόμη αρχή του συγκεκριμένου blog, θα ήθελα να γράψω και να συγκεντρώσω βασικά πράγματα, που πρέπει όλες μας να ξέρουμε!!

You May Also Like

0 comments