Pixie haircut Issue

by - Μαΐου 16, 2018


    Γεια σας, ομορφιές!!

   Έχω δυόμιση μήνες, περίπου που έχω κουρέψει τα μαλλιά μου κοντά, οπότε είπαμε με την αδερφή μου (τη Secrets de Beauté ντε), ότι αξίζει να αφιερώσουμε ένα άρθρο στο blog, για τις κοπέλες που σκέφτονται να κάνουν αυτή την αλλαγή!! Παρακάτω, θα διαβάσεις 12 πράγματα, που θα ήταν καλό να ξέρεις, πριν κουρέψεις τα μαλλιά σου κοντά!
  
1. Είναι πρακτικό

Δεν θα ξοδεύεις αρκετή ώρα, ούτε για να τα λούσεις, ούτε για να τα φορμάρεις με το πιστολάκι!! Είναι βολικό κούρεμα για όσες είναι πολυάσχολες. Επίσης, ξέχνα τους κόμπους...τα κοντά μαλλιά δεν μπερδεύονται!! 

2. Στυλ

  Το αγορέ κούρεμα μπορεί να σου δώσει  ένα πιο chic, αυστηρό στυλ, ενώ παράλληλα να είναι και τολμηρό, καθώς εκπέμπει μία δυναμικότητα! Επίσης, μπορεί να απογειώσει τα πιο extreme κομμάτια της ντουλάπας σου!! :)

3. Αναδεικνύει το πρόσωπο

Το πρόσωπο σου, με το συγκεκριμένο κούρεμα, αναδεικνύεται και γίνεται το επίκεντρο της εμφάνισης σου! Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να βάφεσαι, έστω λίγο για να τονίζεις τα χαρακτηριστικά σου (λίγο μάσκαρα και ρουζ, δεν χρειάζεται να κάνεις ινστραγκραμικο μακιγιάζ, για να βγεις έξω).

4. Αλλαγή προϊόντων περιποίησης


Αν κουρέψεις τα μαλλιά σου αγορέ, ξέχνα για αρχή ό,τι προϊόν χρησιμοποιούσες για να τα περιποιηθείς! Δεν εννοώ το σαμπουάν σου, αλλά σίγουρα θα πρέπει να προμηθευτείς μια μάσκα που να μπορείς να την τοποθετήσεις από την ρίζα των μαλλιών σου και κάποιο προϊόν σταθεροποίησης (κερί ή αφρό ή πούδρα ή ζελέ).

5. Πάντα θες πιστολάκι

Αν δεν σ' αρέσει να χρησιμοποιείς το πιστολάκι και θερμότητα στα μαλλιά σου, να ξέρεις ότι αν τα κόψεις κοντά, είναι αναγκαίο κακό! Ο χρόνος προετοιμασίας βέβαια πέφτει στο πεντάλεπτο, σε αντίθεση με τα μακρυά μαλλιά! Απλά για να τα τιθασεύσεις, χρειάζεσαι θερμότητα!

6. Το φαινόμενο Τεν - Τεν

Μπορεί να λουστείς αποβραδίς, να χτενιστείς, να ρίξεις την λακ σου, να έχεις πετύχει το πιο υπέροχο χτένισμα και να νιώθεις μια θεά! Ξυπνάς το πρωί να πας στη δουλειά, πλένεσαι και κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη... Τρομάζεις...τούφες πετάνε ανεξέλεγκτα δεξιά, αριστερά και εσύ κοιτάς με απορία το είδωλο σου και αναρωτιέσαι εάν κοιμήθηκες ή εάν πάλευες με κάνα θηρίο... Το θετικό είναι ότι με τρεις βουρτσιές, δηλαδή τρία λεπτά από τον χρόνο σου, το πρόβλημα διορθώνεται!

7. Χτενίσματα


   Εάν είσαι το στυλ του ανθρώπου που θες να κάνεις διάφορα χτενίσματα, να ξέρεις ότι εάν κόψεις τα μαλλιά σου κοντά δεν θα έχεις την γκάμα των επιλογών που είχες πριν τα κόψεις! Δυστυχώς σ΄αυτό το σημείο τα μακρυά μαλλιά έχουν την πρωτιά.... Υπάρχουν, πολλά ωραία χτενίσματα πάντως να κάνεις και για κοντά μαλλιά, αρκεί να θέλεις να πειραματιστείς!

8. Τύπος μαλλιών

   Όσες έχουν ενδοιασμούς στο να επιλέξουν το συγκεκριμένο κούρεμα, επειδή έχουν λιπαρά μαλλιά και φοβούνται ότι θα λαδώνουν πιο γρήγορα, να μην φοβούνται! Τα δικά μου μαλλιά είναι λιπαρά και τίποτα δεν έχει αλλάξει, απλά δεν μπορείς να τα πιάσεις κοτσίδα και να αναβάλλεις για λίγο το λούσιμο, το οποίο δεν αποτελεί προβλημα, καθώς λούζεσαι και ξεμπερδευεις. Επίσης, όσες έχουν λεπτά μαλλιά, πάλι δεν χρειάζεται να προβληματίζονται και τα δικά μου είναι λεπτά και ίσα ίσα, που φαίνονται πιο πολλά και έχουν και όγκο! Σε γενικές γραμμές, ο τύπος μαλλιών δεν αποτελεί πρόβλημα!

9. Σχήμα προσώπου

Ούτε το σχήμα προσώπου σε πολλές περιπτώσεις δεν αποτελεί πρόβλημα! Ναι τα οβάλ και σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, όποιο κοντό - pixie κούρεμα και να επιλέξουν... αλλά και τα άλλα σχήματα μπορούν να κουρέψουν τα μαλλιά τους κοντά, απλά θα πρέπει να είναι πιο επιλεκτικοί στο κούρεμα που θα διαλέξουν! Π.χ. Ένα στρόγγυλο πρόσωπο δεν μπορεί να κάνει το αγορέ κούρεμα της Hally Berrie, ούτε της Emma Watson, θα ήταν καλό να επιλέξει ένα κοντό κούρεμα με φράντζα!

10. Aνάπτυξη μαλλιού

 Όταν τα κουρέψεις κοντά, θα συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου!! Εάν θες να διατηρήσεις το κούρεμα σου θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, το πολύ δύο, ανάλογα και με το αν το κοντό κούρεμα που έχεις επιλέξει στο επιτρέπει να αναβάλλεις το κομμωτήριο... Γι' αυτό τον λόγο τα κοντά κουρέματα δεν θεωρούνται και low maintenance... 

11. Αυτοπεποίθεση

Ναι είναι αλήθεια ότι όταν κουρεύεις τα μαλλιά σου κοντά, αποκτάς έναν άλλο αέρα! Φταίει που το πρόσωπο σου γίνεται το κεντρικό στοιχείο της εμφάνισης σου και πλέον δεν κρύβεσαι πίσω από τα μαλλιά σου...Επίσης, το ότι κάνεις την επανάσταση σου και πας κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες με μακρυά μαλλιά και τους άντρες με κοντά είναι ένας παράγοντας!

12. Σχόλια και αδιάκριτα βλέμματα 

  Προετοιμάσου ψυχολογικά ότι πολλοί θα σε κοιτάνε λίγο περίεργα, θα σε περνάνε για αγόρι και πολλές φορές θα βγάζουν συμπεράσματα για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις... Ω ναιιιι...Παρ΄ όλο που ζούμε στον 21ο αιώνα αυτά να τα περιμένεις...Φταίνε τα κοινωνικά στερεότυπα που αναφέραμε και παραπάνω...Πολλοί θα σε πιέζουν να τα ξαναμακρύνεις, γιατί οι κοπέλες έχουν μακρύ μαλλί (συγκλονιστικό επιχείρημα)...Μην τους ακούς, θα κάνεις αυτό που σου αρέσει και σε εκφράζει! Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν και αυτοί, που θα τους αρέσει η αλλαγή σου!!!

      Αυτή ήταν η λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα  που πρέπει να ξέρεις όσον αφορά τα pixie κουρέματα!! Η άποψη μου είναι ότι εάν το σκέφτεσαι πολύ και το θες, τότε πρέπει να το κάνεις!! Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των αλλαγών, όσον αφορά τα μαλλιά, σε αντίθεση με την αδερφή μου, η οποία είναι ορκισμένη Ραπουνζέλ (της πάει πολύ άλλωστε), γι' αυτό τον λόγο, τα μαλλιά μου κατά καιρούς έχουν περάσει απ' όλα τα μήκη που μπορείς να φανταστείς! Ελπίζω το άρθρο να σας άρεσε και να σας βοήθησε! Τα κοντά μου μαλλιά και εγώ σας αποχαιρετούμε και μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε όμορφα!!





You May Also Like

0 comments