6 Running Tips For Beginners

by - Μαΐου 30, 2018




     Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις το τρέξιμο, αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, τι να προσέξεις και πως να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την άσκηση σου; Παρακάτω θα διαβάσεις έξι βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το τρέξιμο!!

  • Βρες τα σωστά παπούτσια


    
















        Εάν θες να ξεκινήσεις το τρέξιμο, το μόνο που πρέπει να προμυθευτείς  είναι τα ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια. Καλό είναι να πας σε ένα εξειδικευμενο - ενημερωμένο αθλητικό μαγαζί, προκειμένου να σε συμβουλεύσουν σωστά για τι είδους αθλητικό παπούτσι είναι κατάλληλο για εσένα, ανάλογα με το πόδι σου, τον τρόπο που τρέχεις και την επιφάνεια που θα επιλέξεις να τρέχεις!


  • Παρέα 
  
   Εάν κάποια φίλη, -ος, μπορεί να σε ακολουθήσει ακόμη καλύτερα! Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο ένας θα παρακινεί τον άλλον. Εάν πάλι δεν έχεις κάποιον που να θέλει να σε ακολουθήσει, μπορείς να έχεις παρέα την μουσική που σου αρέσει! Επίσης, τα ακουστικά βιβλία (audio books), είναι μία πολύ καλή εναλλακτική, γιατί ακούς μία ιστορία, επικεντρωνεσαι σ'αυτή και ξεχνιέσαι!


  • Μην πιέζεις τον εαυτό σου

     
     Για αρχή μην πιέζεις τον εαυτό σου! Ξεκίνα με αργό ρυθμό και όχι γρήγορο, γιατί θα κουραστείς και θα απογοητευτείς, άσε που μπορεί να τραυματίσεις τον εαυτό σου!! Κάνε εναλλαγή τρέξιμο, με περπάτημα, π.χ. 2 λεπτά τρέξιμο, 2 λεπτά περπάτημα και σιγά σιγά μείωνε τον χρόνο του βαδίσματος και αύξησε τον χρόνο του τρεξίματος!


  • Ανέπνευσε σωστά


  









   





   Το σώμα σου και οι μύες σου χρειάζονται οξυγόνο!! Πολύ υποθέτουν ότι πρέπει να αναπνέεις μόνο από την μύτη... καλό είναι να αναπνέεις και από την μύτη και από το στόμα, παίρνοντας βαθιές αναπνοές!


  • Κάνε ζέσταμα



Πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο μπορείς να κάνεις ένα έντονο βάδισμα  ή να κάνεις jogging, προκειμένου να ζεσταθούν οι  μύες σου. Επίσης, μπορείς να κάνεις και μερικές ασκήσεις προθέρμανσης, πριν ξεκινήσεις. Το ζέσταμα μειώνει τις πιθανότητες και να τραυματισθείς και δεν πιέζεις την καρδιά σου! Μετά το τρέξιμο μπορείς να κάνεις, λίγο περπάτημα ή jogging, για να επανέλθουν ομαλά οι σφυγμοί σου! Καλό είναι μετά το τρέξιμο να κάνεις και μερικές διατάσεις!


  •   Σωστή στάση σώματος




     Με λίγα λόγια, μην καμπουριάζεις!!! Κράτα ίσα τον κορμό σου, λύγισε τα χέρια σου περίπου 90 μοίρες (οι αγκώνες στο ύψος της μέσης σου), να έχεις πάνω το κεφάλι σου και μην σκύβεις... Εάν δεν έχεις σωστή στάση, μπορεί να έχεις πόνους στην πλάτη σου, στους ώμους σου και στον αυχένα σου, άσε που δεν θα μπορείς να αναπνεύσεις σωστά, καθώς τρέχεις!!


 ~~~

    Αυτές ήταν 6 συμβουλές πριν ξεκινήσεις να τρέχεις!! Σε χαιρετώ και μέχρι την επόμενη φορά να περνάς υπέροχα!!!





You May Also Like

1 comments

  1. Καλημέρα φίλοι, θέλω να συστήσω έναν άνδρα που είναι πλούσιος ευλογημένος από τους προγόνους του με τη δύναμη να επιλύει τη διαμάχη σε μια σχέση και άλλα προβλήματα της ζωής, του συστήθηκα από έναν στενό φίλο που επίσης επωφελήθηκε από την υπηρεσία του, με τη βοήθεια του Ο Δρ Ajayi, ο φίλος μου μου είπε ότι έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχα προβλήματα στο γάμο μου και ήθελα τη γυναίκα μου να επιστρέψει στο σπίτι, γιατί μου λείπει πολύ μετά από 3 μήνες χωρισμού, γι 'αυτό χρησιμοποίησα τη βοήθεια του Δρ Ajayi και ειλικρινά ο Δρ Ajayi με εξέπληξε με υπέροχη δουλειά, γιατί καθώς το γράφω αυτό, η γυναίκα μου είναι πίσω στο σπίτι και έχουμε μια υπέροχη ερωτική ζωή, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια του Δρ Ajayi επικοινωνώντας μαζί του στο Viber / Whatsapp: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com και είμαι βέβαιος ότι θα σας βοηθήσει στη σχέση ή στο γάμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή