Review της παλετας On the Rocks απο W7

by - Φεβρουαρίου 13, 2018

    
  

  Σήμερα, όπως αναγράφεται και στον τίτλο του συγκεκριμένου post, θα κάνω review της πολυσυζητημένης παλέτας, On the Rocks από W7, η οποία είναι αντιγραφή της παλέτας Subculture από Anastasia Beverly Hills!
    Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς μου άρεσαν πολύ οι αποχρώσεις της Subculture, αλλά οι κριτικές που διάβαζα και έβλεπα στο Youtube, με δίχασαν, γι'αυτό τον λόγο, δεν διακινδύνευσα να πετάξω 50 ευρώ...Οπότε αγόρασα αυτή της W7, χωρίς φόβο και πάθος, λόγω καλών κριτικών που διάβασα και λόγω τιμής (10,50 ευρώ)!!
                                                                          
                                                                        *******
Η εταιρεία W7

     Η συγκεκριμένη εταιρεία δημιουργήθηκε το 2002 από δύο άντρες στην Αγγλία! Ο στόχος τους ήταν κάθε γυναίκα, να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας καλλυντικά, σε οικονομικές τιμές!! Όπως, αναφέρουν και στο site τους, τα προϊόντα τους δεν τεσταρονται σε ζώα!
     Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να γίνεται ευρέως γνωστή και στην Ελλάδα! Εγώ, προσωπικά, την γνώρισα μέσω των ελληνίδων beauty vloggers και έχω μείνει έκπληκτη από την απήχηση της εταιρείας, αφού έχω βρει  προϊόντα της, να πωλούνται και σε φαρμακείο!

Η παλέτα
  
Το μπροστινό μέρος της παλέτας!
          Χρωματικά, είναι μια πίστη αντιγραφή της Subculture από Anastasia Beverly Hills! Η παλέτα αποτελείται από 14 σκιές ματιών, εκ των οποίων οι 3 είναι shimmer και οι υπόλοιπες ματ! Αυτό που με εντυπωσίασε είναι, ότι παρ' όλο που είναι μια οικονομική παλέτα, τα χρώματα γράφουν πολύ καλά (είναι pigmented) και τα χρώματα με shimmer, έχουν μια κρεμώδη υφή και υψηλή απόδοση! Δεν μου ήταν δύσκολο να τα δουλέψω (να τα κάνω blend κτλ), στο μάτι γράφουν ελαφρώς πιο αχνά, θα έλεγα, απ' ότι στα swatches (που θα δείτε παρακάτω), το οποίο το θεωρώ φυσιολογικό,  καθώς είναι διαφορετικό να απλώνεις μια σκιά ή ένα προϊόν με τα δάχτυλα και αλλιώς με πινέλο. Όσον αφορά την διάρκεια τους, έμεινα αρκετά ικανοποιημένη, να πω την αλήθεια δεν περίμενα να διαρκούν λόγω τιμής (ναι ήμουν προκατειλημμένη), αλλά με διέψευσαν ευχάριστα! Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, προτείνω πριν την τοποθέτηση τους να βάλετε  primer ή concealer στο βλέφαρο! Αφαιρούνται πολύ εύκολα με νερό micellair και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα!

Χάρτινη βολική συσκευασία....
      Η συσκευασία της είναι χάρτινη, με καθρέπτη (μπράβο W7), ελαφριά και πολύ βολική κατά την γνώμη μου (σε γενικές γραμμές έχω μια αδυναμία στις παλέτες με χάρτινη συσκευασία)! Κάτω από κάθε απόχρωση αναγράφεται με χρυσά γράμματα το όνομα της και συνολικά ζυγίζει 11,2g. Mαζί με την παλέτα έρχεται και ένα πινελάκι, το οποίο από την μία πλευρά έχει σχήμα μπανάνα, για να τοποθετείς τις σκιές, ενώ από την άλλη είναι πιο φουντωτό για να τις αναμιγνύεις (blend), το οποίο βρήκα πολύ αξιόλογο, αφού την δουλειά του την κάνει!
Το πινέλο της συσκευασίας
      Η συγκεκριμένη παλέτα, δεν αναγράφει στο πίσω μέρος την χώρα παρασκευής της, το μόνο που αναφέρει είναι που εδρεύει η εταιρεία (Αγγλία), το οποίο το βρήκα λίγο εκνευριστικό...Σύμφωνα με την W7, αρκετά από τα προϊόντα της παρασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή, χωρίς όμως να το αναφέρει με ακρίβεια σε κάποιο προϊόν της. Σε άρθρο που διάβασα για άλλη παλέτα της W7, ανέφερε ότι εκείνη η παλέτα, παρασκευαζόταν στην P.R.C. (People's Republic of China), δηλαδή Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το οποίο όμως δεν με τρομάζει, ακόμη και αν ισχύει και για την On The Rocks, καθώς πολλές εταιρείες (οικονομικές και high end), πλέον παρασκευάζουν και συσκευάζουν τα προϊόντα τους (όλα ή μερικά απ' αυτά) στην Κίνα (π.χ.Anastasia Beverly Hills, Becca, Essence, Wet n' Wild, NYX, Morphe Cosmetics, MUA, Maybelline, Make up Revolution, Too faced, κτλ), λόγω φθηνών εργατών. 

Χρώματα και Swatches

Από δεξιά, όπως κοιτάμε την φωτογραφία, είναι τα πρώτα τα 2 τελευταία χρώματα της παλέτας (LAST CALL & PINA COLLADA), καθώς δεν υπολόγισα καλά τον χώρο (sorryyy!!) και μετά ξεκινάνε κανονικά τα χρώματα από την αρχή της παλέτας!! Φωτογραφίες σε φυσικό φως!

Sugar Rim είναι ένα duo-chrome απαλό ροζ

Moscato είναι ένα ματ nude

Martini Olive είναι ένα πράσινο - λαδί χρώμα

Espresso Martini είναι ένα εντυπωσιακό μεταλλικό μπρονζέ

Maraschino Cherry είναι ένα απαλό μπορντό

Cheers είναι ένα απαλό γκρι

Caracaoe είναι ένα μπλε - πράσινο (κυανό) χρώμα

Body Shot είναι γλυκό ροδακινί

Champagne Toast είναι ένα χρυσό μεταλλικό χρώμα

Bloody Mary είναι ένα μπρονζε (καφέ) ματ χρώμα

Bellini είναι ένα έντονο πορτοκαλοκίτρινο

Magnum ένα σκούρο πράσινο (προς χακί θα έλεγα)

Pina Colada είναι ένα ανοιχτό μουσταρδί χρώμα

Last Call είναι ένα βαθύ σκούρο μωβ

Συστατικά

Το πίσω μέρος της παλέτας, όπου αναγράφονται τα συστατικά της παλέτας! 

TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE, DIMETHICONE, ETHYTHEXYL PALMITATE, MYROCRYSTALLINE WAX, PHENOXYETHANOL
MAY CONTAIN: CI 77492 (IRON OXIDE YELLOW), CI 77499(IRON OXIDE BLACK), CI 77891(TITANIUM DIOXIDE), CI 77491(IRON OXIDE RED), CI 77742 (MANGANESE VIOLET), CI 77007(ULTRAMARINE BLUE)

Μερική σύγκριση της Subculture και της On the Rocks

Πάνω είναι η παλέτα On The Rocks από W7 και κάτω  η Subculture από ΑΒΗ (την κάτω φωτογραφία την βρήκα στο ίντερνετ και δυστυχώς δεν είναι καλής ποιότητας).

     Δυστυχώς, δεν έχω και την παλέτα της ΑBH, για να μπω σε μια λεπτομερή σύγκριση, για αυτό και ο τίτλος της συγκεκριμένης παραγράφου είναι "μερική σύγκριση", οπότε θα αρκεστώ λοιπόν σε απόψεις που έχω διαβάσει ή δει σε βίντεο στο Youtube από άτομα που είτε είχαν μόνο την Subculture, είτε και της δύο παλέτες...


  • Οι αποχρώσεις της On the Rocks, είναι αρκετά όμοιες, όχι όμως απόλυτα ίδιες με αυτές τις Subculture! Δεν με πειράζει, γιατί είναι ένα αρκετά πετυχημένο dupe και η διαφορά είναι απειροελάχιστη...
  • Ακόμη και η σειρά των αποχρώσεων, δεν αλλάζει... Η W7, δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει την σειρά των αποχρώσεων, όχι ότι με χαλάει, απλά για το κουτσομπολιό της υπόθεσης...
  • Από swatches, που είδα στο ιντερνετ, η παλέτα της ABH, γράφει πολύ πιο έντονα από αυτή της W7! Γι'αυτό αυτό τον λόγο πολλοί την λάτρεψαν!
  • Η παλέτα της ABH, έχει fall out και δεν μπλεντάρουν εύκολα τα χρώματα, σύμφωνα με βίντεο που είδα, ενώ η Οn the Rocks, δεν έχει αυτό το θέμα! Σ' αυτό το σημείο θέλω να τονίσω, ότι πολλοί διχάστηκαν, γιατί για 50 ευρώ παλέτα, θα έπρεπε να δουλεύει άψογα!
  • Και οι δύο είναι cruelty free, δεν τεσταρονται τα προϊόντα τους σε ζωάκια δηλαδή!
  • Η Subculture λήγει σε 6 μήνες, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, ενώ η On the Rocks σε 18 μήνες.
  • Η Subculture, παρασκευάζεται στην Αμερική (U.S.A.), ενώ για την On the Rocks, δεν ξέρουμε συγκεκριμένα, θα αρκεστούμε απλά ότι η εταιρεία εδρεύει στην Αγγλία.
  • Μια κοπέλα, που είχε και τις δύο στα χέρια της, αυτό που είπε χαρακτηριστικά ήταν ότι με την Subculture, ποτέ δεν είναι σίγουρη αν θα πετύχει το make up look, που μπορεί να θέλει (επειδή οι σκιές δεν μπλεντάρουν εύκολα), ενώ με την On the Rocks, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα!
  • Όσον αφορά τα συστατικά τους και για το που έχουν φτιαχτεί, παρατηρώντας το πίσω μέρος της συσκευασίας των δύο παλετών, βλέπουμε ότι η Οn the Rocks είναι πιο λακωνική και αρκείται σε βασικές πληροφορίες, το οποίο για να ακριβολογώ, εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε.
        Σε αυτό το σημείο θα σας βάλω και τα συστατικά της Subculture, τα οποία βρήκα στο site της ABH, για να συγκρίνετε και τα συστατικά, των δύο παλέτων και να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα:

AXIS, DESTINY, MERCURY, DAWN, ROWDY, FUDGE, ALL STAR, EDGE, NEW WAVE, ROXY, UNTAMED: TALC, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ZINC STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, MAY CONTAIN/PEUT CONTENIR (+/-): YELLOW 5 LAKE (CI 19140), CARMINE (CI 75470), ULTRAMARINES (CI 77007), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), FERRIC FERROCYANIDE (CI 77510), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)*CONTAINS CARMINE AS A COLOR ADDITIVE.

ADORN: TALC, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, MAY CONTAIN/PEUT CONTENIR (+/-): MICA, IRON OXIDES (CI 77491, CI 77499), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)

ELECTRIC: TALC, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, ZINC STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TIN OXIDE, MAY CONTAIN/PEUT CONTENIR (+/-): MICA, IRON OXIDE (CI 77491), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)

CUBE: TALC, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, DIMETHICONE, SILICA, ZINC STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, MAY CONTAIN/PEUT CONTENIR (+/-): MICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)

      Από την μεταξύ τους σύγκριση, απ' αυτά που είδα και διάβασα όσον αφορά την Subculture και έχοντας στα χέρια μου την On the Rocks, κατέληξα στο γεγονός ότι η πρώτη παλέτα δεν είναι για κάποιον αρχάριο, είναι κατάλληλη για έναν make up artist ή για κάποιον που είναι πιο εξοικειωμένος πάνω στο κομμάτι του μακιγιάζ και ξέρει να δουλεύει καλύτερα τέτοιου είδους σκιές! Ποιοτικά και όσον αφορά την χρωματική απόδοση  (η απόδοση της φαίνεται από swatches, make up tutorials κτλ. που κυκλοφορούν και στο ίντερνετ), όλοι συμφωνούν ότι η παλέτα της ABH, είναι ανώτερη, αλλά αυτό δυστυχώς δεν την καθιστά ιδανική για όλους και ούτε σημαίνει ότι η On the Rocks, έχει κάτι να ζηλέψει! Πάντως, πολλοί επαγγελματίες πάνω στο μακιγιάζ (o Wayne Goss, έχει κάνει ένα πολύ ωραίο βίντεο, πάνω στην Subculture, στο οποίο εξηγεί, γιατί η συγκεκριμένη παλέτα έχει fall outs), τους άρεσε!!

*******

      Τέλος, πολλοί λένε ότι είναι ανήθικο και κρίμα μια εταιρεία, χωρίς να προσπαθήσει καθόλου, να καρπώνεται την επιτυχία μιας άλλης εταιρείας η οποία μπορεί να έχει αφιερώσει μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσει ένα προϊόν, γεγονός που κατανοώ και σέβομαι απόλυτα! Δυστυχώς όμως, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν 50 ευρώ σε μια παλέτα, ενώ μπορεί να τους αρέσει πάρα πολύ και όπως προανέφερα παραπάνω, δεν είναι κατάλληλη για όλους! Αντικειμενικά και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο από την σκοπιά τους...Δεν θα σας πω ποια από τις δύο να επιλέξετε, αυτό είναι καθαρά δική σας απόφαση και ευελπιστώ, έστω με την μερική σύγκριση που έκανα (αν και δεν έχω την Subculture), να βοήθησα έστω και λίγο, όσους από εσάς είστε σε δίλημμα!!
      Συνοψίζοντας λοιπόν, η On the Rocks είναι μια πολύ καλή παλέτα και την προτείνω σε όποιους, -ες αρέσουν αυτές οι αποχρώσεις και δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να τις αποκτήσουν, η σχέση ποιότητας - τιμής είναι απίστευτη! 
      
~Φιλάκια και μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε υπέροχα!~
  









**Τα εικονίδια (πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο), δίπλα από τα συστατικά σημαίνουν:

------->Xαμηλή επικινδυνότητα 
------->Μεσαία επικινδυνότητα 
------->Υψηλή επικινδυνότητα 

Βάσει της EWG'S Skindeep Database: https://www.ewg.org/skindeep/#.WoIjpmnFLIU





***Την ανωτέρω παλέτα την αγόρασα από το ηλεκτρονικό κατάστημα :http://www.thebeautyhall.gr/w7-cosmetics/w7-eyes/eyeshadows/on-the-rocks-detail το οποίο είναι και επίσημος αντιπρόσωπος της W7, για την χώρα μας!

You May Also Like

0 comments